Spletna stran MELVITA Slovenija uporablja spletne piškotke, da bi vam zagotovili kar najboljšo storitev pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v MELVITINI spletni trgovini. Želite izvedeti več? Z uporabo spletne strani soglašam s piškotki.

ok

Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI

 

V nadaljevanju vam predstavljamo Politiko zasebnosti podjetja Stillmark d.o.o., ki v Sloveniji zastopa blagovno znamko Melvita. Politika zasebnosti skupaj z Obvestilom o piškotkih, ki je dostopno na povezavi https://si.melvita.com/obvestilo-o-piskotkih, velja za podatke, ki jih zbiramo, ko uporabljate našo spletno stran www.melvita.si ali mobilno aplikacijo oziroma na druge načine, prek katerih pridete v stik z blagovno znamko Melvita. Ta dokument opisuje vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo od svojih strank, in razlaga, kako omenjene podatke uporabljamo, hranimo, razkrivamo, delimo in prenašamo, ter opisuje izbire, ki so na voljo našim strankam v povezavi z uporabo omenjenih podatkov. Opisuje tudi ukrepe, ki smo jih sprejeli za zaščito varnosti teh podatkov, ter pojasnjuje, kako se lahko obrnete na nas glede naše prakse varstva osebnih podatkov. Prosimo vas, da pozorno preberete našo Politiko zasebnosti, ki vam daje natančen vpogled na področje osebnih podatkov. Če ne želite, da se vaši osebni podatki uporabljajo na način, opisan v tej Politiki zasebnosti, je mogoče, da se na nekatere vaše zahteve ne bomo mogli odzvati. Svetujemo vam, da občasno ponovno preverite našo Politiko zasebnosti, saj boste na ta način obveščeni o morebitnih spremembah.

 

Za kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas lahko kontaktirate prek elektronskega naslova info@melvita.si ali pisno na naslov Stillmark d.o.o., Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana s pripisom »Odjava Melvita«.

 
1.    Vaša zasebnost je pomembna

V podjetju Stillmark d.o.o., ki v Sloveniji zastopa blagovno znamko Melvita, se zavedamo pomena zasebnosti in se zavzemamo za popolno zasebnost naših strank. Zagotavljamo vam, da z osebnimi podatki ravnamo odgovorno in spoštljivo ter jih skrbno varujemo skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji, evropskimi zahtevami uredbe GDPR in internimi akti podjetja Stillmark d.o.o. Do vaših osebnih podatkov imajo dostop le pooblaščeni zaposleni v podjetju Stillmark d.o.o. in pogodbeni obdelovalci izključno v okviru namenov, ki so predstavljeni v pristopni izjavi. Dostop do osebnih podatkov je omejen izključno na obseg in namen, ki sta potrebna za nemoteno izvajanje delovnih procesov, izvajanje prodajnega procesa in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

 

2.    Upravljavec osebnih podatkov

V okviru blagovne znamke Melvita v Sloveniji je upravljavec osebnih podatkov podjetje Stillmark d.o.o., Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana (identifikacijska številka: SI92701396; matična številka: 5395887), ki je uradni distributer in zastopnik za blagovno znamko Melvita v Sloveniji. Osebne podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo skladno z določbami Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkovin o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), z vsebino določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 s spremembami; ZVOP-1), ter vsemi internimi akti obdelovalca, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

Na območju Slovenije imamo spletno trgovino www.melvita.si, izdelki Melvita pa so na voljo tudi na prodajnih mestih Müller, Nama (Ljubljana in Škofja Loka), Maxi, Vita Care, Lekarna Ljubljana in Leposana. Podjetje Stillmark d.o.o. in blagovna znamka Melvita sta vse od svojega nastanka osredotočena na zadovoljstvo kupcev. Dobro počutje in zadovoljstvo z izdelki sta temeljni vrednoti, za kateri se zavzemamo, zato s posebno skrbnostjo in odgovornostjo obravnavamo tudi osebne podatke strank. Zavzemamo se za zakonito, pošteno in pregledno obdelavo osebnih podatkov, pri čemer skrbimo, da imajo do njih dostop le pooblaščeni in kompetentni zaposleni, ki z osebnimi podatki ravnajo skladno s predpisi in jih ščitijo pred zlorabo ali uničenjem ves čas zakonite obdelave.

 

3.    Načini pridobivanja in vrste osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo oziroma sprejemamo na različne načine:

• Z vpisnico za pristop k bazi kupcev Melvita. Podatke vnesemo prek spletnega vmesnika v glavno elektronsko bazo podatkov.

• Z registracijo na spletni strani Melvita Slovenija www.melvita.si prek spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.

• Ob prijavi na e-novice na spletni strani Melvita Slovenija www.melvita.si. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 4 tednov prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.

• Ob uporabi spletne strani. Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.

• Občasno prek nagradnih iger, natečajev in aktivnosti za člane, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

• Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

• Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

 

Oseba, ki s privolitvijo odda svoje osebne podatke in vsaj en kontaktni podatek, vstopi v bazo kupcev Melvita. Vpis v bazo je brezplačen in z njim stranka nima nikakršnih obveznosti. K bazi kupcev Melvita lahko pristopijo le osebe, starejše od 16 let.

 

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

• osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, e-naslov, mobilna ali stacionarna številka);

• uporabniško ime in geslo;

• dodatni osebni podatki (datum rojstva in spol);

• osebne izkušnje in mnenja o izdelkih;

• podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda, naslov za dostavo in izstavitev računa);

• podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa);

• podatki z naslova podpore strankam (vprašanja, odgovori in podatki, ki nam jih posredujete v tem kontekstu);

• fotografije, videoposnetki in komentarji, ki nam jih sami pošljete ali objavite;

• podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete s prijavo na spletni strani prek družabnih omrežij oziroma z interakcijo prek Facebook strani Melvita Slovenija;

• lokacija in geolokacijski podatki, ki nam jih sami posredujete;

• vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij;

• drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja (npr. stanje vaše kože, starost ipd., ko iščete ustrezne izdelke).

 

4.    Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

Podjetje Stillmark d.o.o. osebne podatke zbira in obdeluje v okviru trženjskih aktivnosti za blagovno znamko Melvita in prodaje prek spletne trgovine www.melvita.si na področju Slovenije. Podatke zbiramo za naslednje namene:

 

• obveščanje o izdelkih, novostih, akcijah in posebnih ponudbah ter ekskluzivnih personaliziranih ugodnostih za člane na podlagi demografskih podatkov, kot je rojstnodnevna ugodnost, po elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko;

• pošiljanje promocijskih in oglasnih sporočil po elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko;

• nudenje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, samodejno obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.);

• izvedba prodaje in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine;

• preverjanje identitete v izogib goljufijam;

• upravljanje vašega sodelovanja v raznih promocijskih ali oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, natečaji, ankete, ponudbe, raziskave trga ipd.);

• izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v naši spletni trgovini);

• izvršitev obveznosti, ki izhajajo iz kakršnegakoli dogovora z vami;

• upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov);

• zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani www.melvita.si v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam;

• trženje, ocenjevanje in izboljšanje naših izdelkov in storitev (predvsem razvoj novih izdelkov in storitev, analiziranje podatkov naših strank, izvajanje podatkovnih analiz, računovodstvo in revizije);

• zagotavljanje naslovov trgovin in oglasov na osnovi vaše geografske lokacije;

• beleženje vaših preferenc in navad glede naših izdelkov in storitev;

• analiziranje anket ali statistik, s katerimi želimo izboljšati našo spletno stran in svoje storitve;

• oglaševanje prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družabna omrežja (npr. Facebook in Instagram);

• oglaševanje in administrativno upravljanje na spletni strani www.melvita.si;

• izvajanje raziskav in analiz spletne strani www.melvita.si, vključno z analizo učinkovitosti trženjskih in oglaševalskih akcij z orodji za spletno analitiko.

 

Združene in/ali anonimne podatke, ki vas ne identificirajo, lahko delimo za lastne komercialne namene ali za namene naših partnerjev, kar vključuje predvsem število obiskovalcev na naši spletni strani in število klikov naših oglasov in/ali e-poštnih sporočil.

 

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

 

5.    Spletna stran in spletna trgovina

Ob vašem obisku spletne strani www.melvita.si zbiramo določene podatke in sledimo vašim dejavnostim na spletu z namenom zagotavljanja delovanja, kakovosti in spremljanja splošnih statističnih informacij. Beležimo tudi podatke, povezane z vašo napravo in vašim operacijskim sistemom, vašim naslovom IP, spletnimi stranmi ali oglasi, ki jih vidite, podrobnostmi o vaših obiskih naših spletnih vsebin in družabnih omrežij, oglaševalskimi ali podobnimi identifikatorji ter vašimi spletnimi dejanji. Ti podatki so zbrani na avtomatizirane načine, kot so piškotki, piškotki tretjih oseb, spletni strežniki, slikovne pike in spletne oznake, in z demografskimi sredstvi, povezanimi s področji zanimanja in vsebinami, ko vizualizirate naše vsebine, uporabljate naše aplikacije, družabna omrežja, se obrnete na nas na kakršenkoli način ali z aplikacijo, odprete e-poštna sporočila, ki vam jih pošljemo ali jih v našem imenu pošljejo tretje osebe, in ko obiščete spletne strani ali omrežja tretjih oseb, na katerih so prikazani naši oglasi. Vzpostavimo lahko povezave med podatki, ki smo jih zbrali na avtomatizirane načine, kot so vaši podatki in vaša zgodovina brskanja, in drugimi z vami povezanimi podatki, ki smo jih pridobili.

 

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke, pri čemer izvajamo vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico in dostave izdelkov. Svoje osebne podatke si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na e.trgovina@melvita.si. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


a) Spletni piškotki

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Načeloma piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov, vendar se lahko uporabljajo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani. Če v svojem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Spletna stran Melvita Slovenija www.melvita.si uporablja spletne piškotke za zagotavljanje kar najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v Melvitini spletni trgovini ter za zagotavljanje varnosti in nemotenega delovanja spletne strani. Večino podstrani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer svoje ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Več o uporabi piškotkov na naši spletni strani si lahko preberete v Obvestilu o piškotkih, ki je na voljo na povezavi https://si.melvita.com/obvestilo-o-piskotkih.  

 

b) Povezave do tujih spletnih strani in družabna omrežja

S spletne strani www.melvita.si vodi nekaj povezav na druge spletne strani. Obiskovalec se mora zavedati in sprejeti, da imajo te spletne strani lastne politike zasebnosti, za katere podjetje Stillmark d.o.o. ne odgovarja in so neodvisne od politike zasebnosti podjetja Stillmark d.o.o. Prav tako obstaja možnost, da se v spletno trgovino Melvita Slovenija prijavite prek Facebooka ali Googla. V tem primeru z nami delite podatke s svojega osebnega profila, zato vam svetujemo, da se zaradi varnosti vaših osebnih podatkov seznanite s politiko zasebnosti teh omrežij.

 

Nekatera naša spletna mesta in aplikacije uporabnikom omogočajo objavo lastnih vsebin. Vedite, da so vse vsebine, objavljene na naših družabnih omrežjih, vidne javnosti. Zato bodite pozorni glede objavljanja določenih osebnih podatkov na teh omrežjih, kot so finančni podatki, vaš naslov in kakršnekoli zdravstvene težave. Nismo odgovorni za dejanja drugih oseb, če na katerikoli od naših platform družabnega omrežja objavite svoje osebne podatke.

 

Prav tako lahko podjetje Stillmark d.o.o. prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družabna omrežja (npr. Facebook in Instagram), izvaja ciljano oglaševanje blagovne znamke Melvita na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih parametrov ali obiska na spletne strani www.melvita.si. Ta omrežja uporabljajo informacije o vaši spletni dejavnosti bodisi ločeno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so pomembne za oglaševalske namene, z namenom, da vam prikažejo oglase, prilagojene vašim interesom.

 

Dobavitelji aplikacij, orodij, pripomočkov in vtičnikov tretjih oseb na naših spletnih mestih in v aplikacijah ter spletna mesta in omrežja tretjih oseb, na katerih so prikazani naši oglasi (kot so oglaševalska omrežja, partnerji za digitalno oglaševanje in platforme družabnih medijev), lahko prav tako uporabljajo avtomatizirane načine in demografske načine, povezane s področji zanimanja in konteksta, za zbiranje z vami povezanih podatkov, kot so vaše interakcije s temi funkcijami, ob tem pa sledijo vaši dejavnosti na spletu, nenehno in prek spletnih mest tretjih oseb. Te podatke zbirajo neposredno dobavitelji, ki so tretje osebe (poleg podatkov, ki jih zbiramo sami), zanje pa se uporabljajo njihovi pravilniki. Če to dovoljuje veljavna zakonodaja, nismo odgovorni za prakse teh tretjih oseb in dobaviteljev.


c) Spletna analitika

Za analizo spletne strani www.melvita.si uporabljamo orodje Google Universal Analytics, ki jo nudi Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države Amerike. Podatki, ki jih Google Universal Analytics zbira o vaši uporabi spletne strani (npr. vaš začetni URL, spletni brskalnik, ki ga uporabljate, nastavitve jezika, računalniški sistem ali ločljivost zaslona), se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku v Združenih državah Amerike, nato pa so nam prek orodja Google Universal Analytics dostopni v anonimizirani obliki. Svetujemo vam, da si za dodatne informacije o storitvi Google in Google Analytics preberete Googlovo izjavo o zasebnosti.

Google Analytics: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Adobe Analytics: https://www.adobe.com/si/privacy.html


d) Vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki

Uporabniki lahko na spletni strani www.melvita.si oddajo mnenja o izdelkih. Pri tem se ob javni objavi mnenja navede tudi ime in prvo črko priimka. To sicer še ne omogoča identifikacije stranke, kljub temu pa morate upoštevati, da je objava mnenja samoiniciativno dejanje in zanj sprejemate vso odgovornost. Zavedati se morate, da bo mnenje javno objavljeno na naši spletni strani in po potrebi za namene trženja objavljeno na Facebook strani Melvita Slovenija.


e) Koordinate GPS

Spletna stran Melvita Slovenija www.melvita.si za zagotavljanje pravilnega delovanja in uporabe vseh funkcionalnosti v mobilnih in spletnih aplikacijah uporablja lokacijske podatke uporabnika (tj. zemljepisna dolžina, zemljepisna širina, pridobljeni z mobilne naprave uporabnika). Podatki GPS so pridobljeni in uporabljeni na način, da se pri tem ne da identificirati obiskovalca.

 

Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani, vaše osebne podatke pridobimo samo prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr. pošiljanje elektronske pošte na info@melvita.si ali e.trgovina@melvita.si, ob spletnem naročilu, vaše posredovanje posebnih zahtev glede izdelkov ipd.).

 

Če želite preprečiti zbiranje podatkov o vaši lokaciji in/ali geolokacijskih podatkov, lahko to storite tako, da spremenite parametre svoje naprave in/ali uporabite naslednje možnosti:

a) dezaktivirajte lokalizacijske storitve določenih aplikacij, v katerih ste sprejeli zbiranje lokacijskih ali geolokacijskih podatkov za namene ciljno usmerjenega neposrednega trženja;

b) dezaktivirajte lokacijske storitve za vse aplikacije;

c) izklopite Bluetooth;

d) Android: https://support.google.com/googleplay/answer/3405269?hl=en;

e) IOS: https://support.apple.com/en-us/HT202074.

 

6.    Obdelovalci osebnih podatkov

Do osebnih podatkov imajo dostop izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju Stillmark d.o.o., ki osebne podatke potrebujejo za izvajanje namenov, navedenih pod 4. točko, in pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki podjetju Stillmark d.o.o. zagotavljajo tehnično ali strokovno podporo pri obdelavi osebnih podatkov. To so:

 

• izdelovalci in vzdrževalci spletnih vmesnikov in aplikacij za obdelavo osebnih podatkov;

• vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev;

• razvijalci in uvajalci programskih rešitev;

• ponudniki vmesnikov za pošiljanje spletne pošte in SMS- ali MMS-sporočil;

• izvajalci spletnega oglaševanja (na Googlu, Facebooku, Instagramu idr.);

• tiskarji;

• Pošta Slovenije;

• dostavne službe;

• matično podjetje L’Occitane International (Chemin du Pré-Fleuri 5 – Skylab Building, 1228 Plan-les-Ouates, Švica);

• državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.

 

Z vsemi pooblaščenimi pogodbenimi podizvajalci je sklenjena pogodba o Obdelovanju in zaščiti osebnih podatkov, ki s strani podizvajalcev zagotavlja enako mero zaščite, kakršno zagotavlja podjetje Stillmark d.o.o. samo.

 

Izjemoma lahko vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi nerazkritje informacij povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi.

 

V primeru prenosa pravic zastopstva blagovne znamke znotraj območja EU na drugo podjetje se prenesejo tudi vsi osebni podatki, ki jih je z naslova zastopstva blagovne znamke Melvita pridobilo podjetje Stillmark d.o.o., na novo podjetje ali drugo pravno osebo, ki bo nadaljevala s trženjskimi aktivnostmi blagovne znamke Melvita.

 

7.    Prenos vaših osebnih podatkov

Z vami povezane podatke, ki jih zberemo, lahko za namene iz 4. točke prenesemo, hranimo in obdelujemo v katerikoli državi ali na kateremkoli območju, kjer je ena ali več podružnic skupine L'Occitane International ali tretja oseba, ki ponuja storitve, zastopnik ali poslovni partner, vključno z drugimi državami Evropskega gospodarskega prostora (EGP), Švico in Združenimi državami Amerike. Možna je tudi obdelava s strani osebja zunaj EGP in zunaj naše države. Ko prenesemo vaše podatke v državo, ki ne zagotavlja zadovoljive ravni varstva, za zagotavljanje varnosti vaših osebnih podatkov uporabljamo naslednje ukrepe:

• pri izmenjavi osebnih podatkov z ZDA varnost vaših osebnih podatkov zagotavlja samoocenjevalni mehanizem zasebnostnega ščita med EU in ZDA;

• pri izmenjavi osebnih podatkov s Pakistanom, Indijo, Rusijo, Avstralijo in Azijo pa z uporabo standardnih pogodbenih klavzul, ki jih je pripravila Evropska komisija.

 

Za več informacij o teh jamstvih se obrnite na nas prek info@melvita.si ali nam pišite na naslov Stillmark d.o.o., Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana s pripisom »Vprašanje za Melvito«.

 

8.    Vaše pravice

Vaša osebna pravica je, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da podjetje Stillmark d.o.o. dopolni, popravi, posodobi, omeji uporabo ali preneha uporabljati in dokončno odstrani iz baze podatkov vaše osebne podatke za namene, navedene pod 4. točko. Prav tako lahko zahtevate izvoz ali kopijo osebnih podatkov, ki jih imamo v povezavi z vami, ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov in zahtevate prenos podatkov. Naša dolžnost je, da vam predložimo z vami povezane osebne podatke v strukturirani, pogosto uporabljani in strojno čitljivi obliki. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

 

Zahtevek za dopolnitev, popravek, posodobitev, prenehanje uporabe ali popolni izbris vaših osebnih podatkov lahko oddate na naslednje načine, pri čemer morate jasno navesti vsebino svojega zahtevka:

• pošljete jasen pisni zahtevek po elektronski pošti na info@melvita.si;

• pošljete jasen pisni zahtevek po navadni pošti na naslov Stillmark d.o.o., Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana s pripisom »Melvita«;

• za odjavo od e-novic v e-novičniku kliknete na povezavo ali odgovorite nanj z besedilom »Odjava«;

• za odjavo od SMS- ali MMS-obvestil pošljite SMS z besedilom MELVITA STOP na 4246 (pri tem se vsak poslani SMS/MMS obračuna po ceniku vašega operaterja).

 

Obdelava vaše zahteve za popravek ali preklic lahko traja nekaj dni, možno pa je tudi, da boste ta čas še naprej prejemali promocijska in trženjska e-poštna sporočila, pošto ali SMS- oziroma MMS-obvestila. Vaša zavrnitev prejemanja sporočil neposrednega trženja nam ne preprečuje pošiljanja drugih vrst nepromocijskih sporočil, kot so e-poštna potrdila transakcij.

 

9.    Varnost osebnih podatkov

Podjetje Stillmark d.o.o. je sprejelo številne tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi poskušamo zagotoviti največjo možno mero tehnične in vsebinske varnosti osebnih podatkov ter zaščito pred nenamernim ali neprostovoljnim uničenjem, nenamerno izgubo, spreminjanjem ali kakršnimkoli nepooblaščenim razkritjem, dostopom ali uporabo. Prizadevamo si, da so vsi procesi v povezavi z osebnimi podatki transparentni in potrošniku jasno predstavljeni.

 

Prav tako s pogodbo zahtevamo, da enako ravnajo pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki pridejo v stik z osebnimi podatki. Prav tako se zavzemamo za varnost podatkov, ki nam jih posredujete prek spleta, ker pa se lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ni povsem varen zaradi dejavnikov, na katere nimamo vpliva, smo vas dolžni obvestiti, da vam ne moremo zagotoviti popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, zato vsako tako pošiljanje opravite na svojo odgovornost.

 

10.  Obdobje hrambe osebnih podatkov

Podjetje Stillmark d.o.o. se obvezuje, da bo vaše osebne podatke obdelovalo in hranilo skladno z veljavno zakonodajo izključno za navedene namene, in sicer dokler je to potrebno za izpolnitev teh namenov oziroma do vašega preklica privolitve. V nekaterih primerih moramo podatke ohraniti, da lahko izpolnimo svoje pravne in administrativne obveznosti. Ko podatkov ne potrebujemo več, jih izbrišemo iz svojih sistemov ali anonimiziramo. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

 

Pridržujemo si pravico, da lahko brez obvestila iz baz in evidenc izbrišemo vse podatke, za katere obstaja utemeljen sum, da so neresnični ali lažni.

 

11.  Mednarodno pravo

Za vsa vprašanja, vezana na vsebino Politike zasebnosti, je merodajna slovenska zakonodaja brez sklicevanja na načela mednarodnega zasebnega prava.



12. Spremljajte in kontaktirajte nas

To Politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo z namenom, da jo uskladimo s spremembami naših praks v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. O teh spremembah vas bomo obvestili, vključno z njihovim datumom začetka veljavnosti. Če boste še naprej uporabljali spletno stran, potem ko te spremembe začnejo veljati, bo vaša nadaljnja uporaba spletne strani pomenila, da ste te spremembe sprejeli.

 

Če želite, da posodobimo podatke, ki jih imamo o vas, ali vaše preference, zlasti če želite, da vas odstranimo z naših seznamov prejemnikov, če želite umakniti svojo privolitev, če želite ugovarjati obdelavi vaših podatkov ali če imate vprašanja glede varstva vaših osebnih podatkov, se obrnite na nas tako, da nam pišete na naslednji e-poštni naslov: info@melvita.siali z navadno pošto na naslednji naslov:

Stillmark d.o.o.

Slovenska cesta 56

1000 Ljubljana

s pripisom »Vprašanje za Melvito«

 

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

 

Politika zasebnosti podjetja Stillmark d.o.o. stopi v veljavo 25. 5. 2018.